فناپتک با هدف کارآفرینی در منطقه آزاد اروند فعالیت خود را آغاز کرده و اکنون محصولات متنوع بانکی و دیجیتالی را در کشور تولید میکند و توانسته برای بومیان این منطقه اشتغالزایی مطلوبی داشته باشد.
به گزارش کارآفرین نیوز، فناپتک (پرداخت فناوری اطلاعات و ارتباطات پاسارگاد آریان اروند) اولین شرکت تولیدکننده پایانه فروش (POS) در ایران است که از سال ۱۳۹۴ با هدف کارآفرینی در خرمشهر نخستین محصول تولیدی خود را به بازار عرضه کرد.
این شرکت سعی دارد با ارائه محصولات و راهکارهای نوآورانه مبتنی بر تجهیزات سختافزای به توسعه زندگی هوشمند با طراحی و تولید سختافزار، راهکارهای بانکی و پرداختی، تولید قطعات یدکی دستگاههای کارتخوان، تعمیر و نوسازی کارتخوانهای بانکی، تولید رول کاغذ حرارتی بپردازد.
به منظور شناخت بهتر این مجموعه گفتگویی با سیدعلیرضا میرمیران، مدیر فروش و بازاریابی تجهیزات پرداخت الکترونیک شرکت فناپتک داشتیم و او تصریح کرد: فناپتک از ابتدای شروع بکار تا کنون به عنوان بازوی تولیدکننده سختافزارهای پرداخت الکترونیک و حوزه بانکی با شرکتهای فعال در این حوزه همکاری دارد.
وی با بیان اینکه این شرکت به عنوان اولین تولیدکننده دستگاههای کارتخوان بانکی در منطقه آزاد اروند اقدام به راهاندازی و بهرهبرداری از کارخانه تولیدی کرده و هم اکنون با توسعه و افزایش فضای تولید و ساخت کارخانه به حدود ۱۰ هزار متر مربع که سال گذشته به افتتاح رسید سعی در توسعه فعالیتهای خود دارد.
محصولات فناپتک
میرمیران بیان کرد: فناپتک در حوزههای مختلف دیجیتال و پرداخت الکترونیک محصولات متنوع کارتخوانهای سیار بانکی، پایانه تولید QR Code، پایانه پرداخت اندرویدی سیار، پایانه فروش اندرویدی سیار، کیوسک نوبتدهی هوشمند، کیوسک بانکی هوشمند، سامانه مدیریت و مانیتورینگ ترمینالها، خوددریافت رمسان، سامانه مدیریت کانال، صندوق فروشگاهی یکپارچه، کیوسک پرداخت جایگاه CNG، یوگاباکس، یوگالینک، کاغذ رول حرارتی و… را تولید کرده و سعی در توسعه دایره محصولات تولیدی خود دارد.
وی در توضیح کیوسک بانکی هوشمند، بیان کرد: این دستگاه طیف وسیعی از خدمات بانکی را به صورت شبانهروزی به کاربران ارائه میدهد. از قابلیتها و ویژگیهای این دستگاه تولیدی فناپ میتوان به نمایشگر لمسی خازنی با روشنایی مناسب برای فضای بیرونی، صدور کارت هدیه با طرح و متن قابل انتخاب، برخورداری از ماژولهای اسکن اثرانگشت و کاتخوان تماسی هوشمند جهت احراز هویت با کارت هوشمند ملی، امکان افتتاح حساب و تعویض کارت بانکی منقضی شده، اسکن بارکد، ارائه سرویسهای مبتنی بر کارت و حساب، امکان پیادهسازی خدمات ارزشافزوده (همانند بلیت سینما، موزه، اتوبوس، قطار، هواپیما، پرداخت شارژ ساختمان، عوارض طرحهای ترافیک و آلودگی هوا، عوارض آزادراهی، خلافی خودرو و…)، ارائه خدمات اختصاصی و سفارشی و طراحی ظاهری انحصاری متناسب با نیاز بانکها و سازمانها و ادارات، برخورداری از سامانههای مدیریت و پایش متمرکز، اشاره کرد.
مدیر فروش و بازاریابی تجهیزات پرداخت الکترونیک شرکت فناپ تک در خصوص دستگاه خوددریافت نیز گفت: این دستگاه با سرعت و ظرفیت بالا امکان واریز وجه به حساب توسط کاربران را فراهم میکند و از مزایای آن میتوان به پردازنده مرکزی با سیستم عامل اندروید و صفحه نمایش لمسی، احراز هویت کاربر با کارت بانکی یا کارت هوشمند ملی، پردازش ۷۲۰ اسکناس در دقیقه، تعریف اسکناسهای جدید، دارای محفظه جهت استرداد وجه و… اشاره کرد.
وی در خصوص کیوسک پرداخت جایگاه CNG که از محصولات جدید تولیدی فناپ است، بیان کرد: این دستگاه امکان پرداخت الکترونیکی بهای سوخت CNG را برای مشتریان بانکهای عضو شتاب فراهم میآورد که از قابلیتهای آن میتوان از امکان اتصال همزمان به ۸ نازل از طریق سیستم مرکزی جایگاه، امکان قرائت کارتهای مغناطیسی و هوشمند، تولید و خوانش QR Code و… نام برد.
میرمیران افزود: در حوزه دیجیتال نیز انواع مودمها و دوربینهای نظارتی و سرور در سبد محصولات تولیدی فناپتک قرار دارد و سعی داریم همواره محصولاتی بهروز تولید و در اختیار مشتریان که اغلب بانکها و سازمانها و ادارات هستند، قرار دهیم.
اشتغالزایی مستقیم برای ۲۰۰ نیروی بومی
وی با اشاره به میزان اشتغالزایی فناپتک، گفت: یکی از اهداف اصلی این مجموعه در راستای مسئولیتپذیری اجتماعی، اشتغالزایی پایدار برای مردم بومی منطقه آزاد اروند بوده و به همین دلیل کارخانه شرکت در این محدوده تاسیس شده و در این زمینه توانستیم در خطوط تولید و واحدهای تخصصی و تعمیرات با استفاده از ظرفیت نیروهای متخصص بومی از دانش آنها بهره ببریم و برای ۲۰۰ نفر به طور مستقیم اشتغالزایی کنیم.
وی ادامه داد: فناپتک در تلاش است ظرف ۲ سال آینده با افزایش تولید و توسعه کسب و کار خود، ضمن حفظ نیروهای فعلی به افزایش تعداد شاغلان این مجموعه بپردازد.
کارآفرینی در ایران امری شدنی است
میرمیران با اشاره به مشکلات و چالشهای سرراه تولیدکنندگان این صنعت، یادآور شد: وجود تحریمها و قوانین و مقررات دست و پا گیر در حوزه گمرکات و تولید و نوسانات شدید نرخ ارز از اصلیترین مشکلاتی است که فناپتک همچون سایر مجموعههای تولیدی با آن درگیر است چرا که کُند شدن روند تولید و افزایش ریسک را به دنبال دارد و اثرات منفی روی توسعه کسب و کارها دارد.
وی در خصوص کارآفرینی در ایران، گفت: کارآفرینی در ایران امری شدنی است اما در صورتی که موانع اینکار برداشته شود به طور مثال لازم است قوانین و مقررات حوزه تولید تسهیل شود و تولیدکنندگان کمتر درگیر بروکراسیهای اداری باشند و از طرفی ثبات اقتصادی در کشور حاکم شود تا ریسک فعالیت در کسب و کارها کاهش یابد و در مقابل به میزان اشتغالزایی و تولید مجموعههای مختلف افزوده شود.