اگر فعال حوزه فناوری اطلاعات یا استارتاپی باشید یا اخبار این حوزه را دنبال کنید، شاید نام هلدینگ فناپ را شنیده باشید و احتمالاً مطلع باشید که یکی از شرکتهای این هلدینگِ متعلق به بانک پاسارگاد به نام فناپتک از سال ۱۳۹۴ در شهرک صنعتی خرمشهر دستگاههای کارتخوان بانکی Castles را تولید و به بازار داخلی عرضه میکند.
به گزارش روابط عمومی فناپ، در خرداد امسال کارخانه جدید فناپتک با دههزار متر فضای تولید در منطقه آزاد اروند و شهرک صنعتی خرمشهر افتتاح شد و مسئولان منطقه، بانک پاسارگاد، فناپ و مدیر عامل فناپتک قول سرمایهگذاری در تولید محصولات متنوعی در حوزه زندگی دیجیتال را دادند.
این هفته نیز فناپتک تولید یکی از محصولات این حوزه یعنی اندرویدباکس را آغاز کرده و در پارت اول حدود هفت هزار دستگاه اندرویدباکس تولید و به بازار عرضه خواهد شد. اندروید باکس یک دستگاه کوچک و اقتصادی مبتنی بر پلتفرم اندروید است که به کمک آن بهسادگی میتوان از همه امکانات تلویزیونهای هوشمند در زمان نیاز استفاده کرد.
حمیدرضا سعدی که بهتازگی بهعنوان معاون تولید و مدیر کارخانه فناپتک معرفی شده، در مورد این محصول می گوید: «در راستای وعده مدیران شرکت برای تولید محصولات دیجیتال زندگی هوشمند، تولید اولین محصول این حوزه در هفته جاری در کارخانه فناپتک آغاز شد. این محصول که اندرویدباکس هست، در پارت اول بهصورت CKD تولید خواهد شد و در مراحل بعد برد و سایر بخشهای آن در قسمتهای مختلف کارخانه تولید و در نهایت در خط مونتاژ قطعات الکترونیکی مونتاژ و به بازار عرضه خواهد شد. اندرویدباکس محصولی است که در سالهای اخیر با توجه به گسترش بازار شرکتهای VOD با اقبال خوبی از سوی مصرفکنندگان روبهرو شده و شاید یکی از دلایل این اقبال هزینه کمتر برای بهروزرسانی و هوشمندسازی تلویزیونهای خانوارهای ایرانی باشد، به این جهت که تفاوت قیمت یک تلویزیون هوشمند با یک دستگاه اندرویدباکس بسیار قابل ملاحظه است و مصرفکننده ترجیح میدهد که با هزینه کمتری به خدمات قابل ارائه روی سیستمهای اندروید خانگی دسترسی پیدا کند. با همین دیدگاه فناپتک اقدام به تولید این محصول کرده و امیدواریم با بازخوردی که این دستگاهها از بازار خواهند گرفت، این امکان را داشته باشیم که بخشهای بیشتری از این دستگاه را داخلیسازی کنیم و در پارت بعدی تولید، شرکتهای عرضهکننده این محصول در بازار بتوانند با فیچرهای اختصاصی خودشان مثل طرح بدنه خاص یا پیکربندیهای دلخواه تولید دستگاه را به ما سفارش بدهند.»
امیرعلی حبیبی، مدیر سختافزار و شبکه شرکت فناپتک که مدیر پروژه تولید اندوریدباکس هم هست در مورد خصوصیات اندرویدباکس تولید فناپتک میگوید: «در ارائه محصول حاضر سعی کردیم که فیچرها و نیازمندیهای مصرفکننده خانگی در ایران را مدنظر داشته باشیم و دستگاهی با توانایی بیشتر از دستگاههای موجود در بازار تولید کنیم به همین دلیل این دستگاه با اندروید ۹ عرضه میشود و از پروسسور قویتری استفاده شد و دستگاه را به ۴ گیگابایت رم و ۳۲ گیگابایت فضای ذخیره مجهز کردیم که دست مصرفکنندگان برای استفاده از اپلیکیشنهای بازی و ذخیره اطلاعات روی دستگاه باز باشد، ضمن اینکه یک درگاه اتصال کارت SD و دو درگاه USB هم برای افزایش فضای ذخیره (انواع هارد اکسترنال) و سایر ارتباطات روی دستگاه وجود دارد. انواع خروجیهای صدا و تصویر مثل HDMI و اپتیکال هم بهصورت روتین روی دستگاههای اینچنینی عرضه میشود که دستگاه ما هم مستثنی نیست. کنترل از راه دور دستگاه هم یکی از بهترین Air Mouseهای دنیاست که در جعبه دستگاه ارائه میشود و کاربر دیگر نیازی به استفاده از ماوس نخواهد داشت. اضافه کنم که تیم فنی ما امکان ارائه لانچر اختصاصی برای مشتریان سازمانی را دارد و چون بخش زیادی از محصول داخلیسازی خواهد شد، تولید و ارائه خدمات پس از فروش اندروید بهطور مستمر صورت خواهد گرفت.»
بخشی از اندرویدباکسهای تولیدشده با برند PODBOX به بازار عرضه میشوند. پاد یک اکوسیستم یکپارچه پلتفرمی دیجیتال است که با حمایت بانک پاسارگاد و توسط هلدینگ فناپ ایجاد شده است. محمد حسین نورانیان، مدیر پروژه پاد درباره پادباکس میگوید: «پادباکس بهعنوان یکی از مهمترین نقاط اتصال جامعه به سرزمین پاد برای خانه هوشمند، در نظر دارد تمام نیازهایی را که یک مشتری خانگی در فرهنگ و اقتضائات ایران دارد، برآورده سازد. این بدان معنی است که توسط آحاد مردم جامعه، بهویژه خانوار قابل استفاده خواهد بود. این اکوسیستم متشکل از سختافزار و نرمافزاری (اپلیکیشن اندرویدی) است که هر یک بهصورت مجزا قابل ارائه خواهند بود. سختافزار شامل اندرویدباکسی است که بهوسیله لانچر اختصاصی که توسط تیم فنی پادباکس توسعه داده شده، امکان برقراری ارتباط با آن، میسر میشود. اپلیکیشن پادباکس نیز بهصورت مجزا برای تلویزیونهای اندرویدی و سایر اندرویدباکسهای موجود در بازار توسعه داده شده است.»
یادآور میشود فناپتک در زمینه طراحی و تولید سختافزار/راهکارهای بانکی و پرداختی، تولید قطعات یدکی دستگاههای کارتخوان، تعمیر و نوسازی کارتخوانهای بانکی، تولید رول کاغذ حرارتی نیز فعالیت دارد و با اضافهشدن کارخانه تولید باتری در دامغان حوزه کاری خود را به تولید باتری و UPS نیز گسترش داده است. انتظار میرود تا پایان سال ۱۴۰۰ بیش از ۳۵۰ نفر بهطور مستقیم در کارخانههای شرکت فناپتک مشغول به فعالیت باشند. فناپتک در سال گذشته با افزایش ۶۵ درصدی فروش خود موفق شده که در ردهبندی IMI100 به رتبه ۳۴۸ صعود کند و شرکت با تمرکز بر افزایش امکان اشتغال متخصصان ساکن در مناطق کمتر توسعهیافته کشور، قصد دارد شهر خرمشهر را به قطب تولید محصولات دیجیتال کشور بدل کند. با همین نگاه تجهیزات دیگری در حوزه زندگی دیجیتال مانند مودم ADSL و LTE، دوربین مداربسته، تبلت، گوشی همراه و ساعت هوشمند بهزودی به مجموعه محصولات این شرکت اضافه خواهد شد.